Banka Personel Alımı Mülakatlarına Hazırlanırken Bunlara Dikkat Edin!

Banka personelleri ya da şirket çalışanları iş hayatı boyunca hep kariyerlerinde daha iyiye gelmek, aranan bir çalışan olmak ve daha iyi maddi imkanlara sahip olmak isterler. İş başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra, başvurulardan ön onay alarak diğer sınavlar ve mülakatlar için davet edildikten sonra da dikkat edilecekler vardır. Eğer başvuru yapılan iş adayın hayalindeki iş ise öncelikle o işin bütün beklentileri karşılayıp karşılamadığına bakılmalıdır.

Bankacılık sektöründe yer almak ve bu sektörde kariyerini geliştirmek isteyen adayların banka mülakatları hakkında bilgilenmesi şarttır. Bu bilgilenme sayesinde adaylar mülakatlara hazırlıklı olabilecektir. İş görüşmesi esnasında heyecanın yenilmesi, sorulara yönelik hazır cevaplar elde edilebilmesi için yapılacak olan ön hazırlık önem kazanmaktadır. Görüşmeye gidilecek şirket ve görüşmeyi gerçekleştirecek yetkili hakkında ön bilgi elde etmeye çalışmalı, edindiğiniz bilgileri mutlaka mülakatınızda kullanmalısınız.

Bankaların Adaylara Sorduğu Mülakat Soruları

Çalışanların iş değiştirmek için ve yeni iş başvuruları yapmak için pek çok sebebi vardır. Bunlardan bazıları kariyerini geliştirmek, daha esnek çalışma saatleri olan bir işi tercih etmek, şirketin genel yapısının kendisine uymuyor olması, maaşın yetersiz olması ve daha fazla maaş alınabilen bir işe geçiş yapmak istemektir. Bu soru adaylara mülakat soruları sırasında da sorulacağından cevabını önceden belirlemekte hem kendisi hem de katılacağı işe alım mülakatları açısından faydası vardır.

Banka personel alımı için sorulan mülakat soruları bir nebze adaylara bağlıdır. Konuşmanın hangi yönde gideceğine İK yetkilisi değil, aday verir. Eğer size nasıl bir soru sorulmasını istiyorsanız, o yönde merak uyandırmalısınız. Bu sayede İK yetkilisi ile yapacağınız sohbet, hem sizin açınızdan daha kolay olacak hem de onun açısından keyifli bir sohbet algısıyla geçecektir.

İş Görüşmesi Mülakat Daveti

İş başvurusu yaparak iş görüşmesi mülakat daveti alan bir adayın beklentilerinin net olması da önemlidir. Adaylar beklentilerinin en üst noktasını belirlediği ve mülakat sırasında karşı tarafa da bunu belli ettiği takdirde bu mükemmeliyetçilik olarak algılanacağından artı puan sağlar. Ancak artı puan alabilmek için beklentilerinizi yüksek bildirirseniz bu size işe başladıktan sonra sorun olarak geri dönebilir. Başvuru yaptığınız işle ilgili gerçek beklentilerinizi belirlemek ve sizinle görüşen şirket yetkilisine de bunu ifade etmek en doğrusu olacaktır.

Günümüzde neredeyse bütün şirketlerin web siteleri ve sosyal medya hesapları vardır. İş başvurusu mülakatı öncesinde şirketi detaylı bir şekilde araştırmak adayın beklentileri ile örtüşüp örtüşmediğini anlaması açısından önem taşır. Mülakatın nasıl gerçekleşeceğini, kim tarafından gerçekleştirileceğini bilmeniz fayda sağlar. Bu sayede İK yetkilisi hakkında bilgi toplayabilirsiniz. Toplayacağınız her bilgi önemlidir. Yetkili mülakatın sonunda mutlaka “Sormak istediğiniz bir soru var mı?” diyecektir. “Yok” demeniz yetersizdir. Topladığınız bilgilerden elde edeceğiniz bilgileri derleyerek yetkiliye sorular sormanız, dikkat çekecektir. Meraklı ve ilgili olduğunuz yansıyacaktır.