Genç Girişimcilerin Günümüzde Yaşadığı 6 Problem!

Girişimci olmak, girişimci olmaya karar vermekten daha kolaydır. Bu kararı almadan önce bazı yeteneklere ve becerilere sahip olmanız gerekir. En önemlisi, risk almayı ve aldığınız risklerdeki sorumlulukları kabul etmektir. Bu süreç içerisinde çalışma potansiyelinizi yüksek tutmak ve her zaman için hızlı büyümeye odaklı olmak da ön planda olur. Genç girişimciler için günümüz iş dünyasına katılmak günden güne zorlaşmaktadır. Eğer girişimci olmak istiyorsanız, yaşayacağınız problemleri de bilmeniz gerekiyor. Peki bu problemler neler?

Finans ve Fon Desteği

Girişimcilerin günümüzde yaşadığı en büyük problem bir finans kaynağı ya da fon desteği sağlayacak sponsorlar bulmaktır. Deneyimli girişimciler için finans sağlayacak bir kuruluş bulmak daha kolaydır fakat yeni adaylar için daha zordur. Belli bir büyüme oranlarının olmaması, bir üründen elde edebilecekleri gelir konusunda şüphe olması, bu sorunu büyütmektedir.

Eğer bu alanda yaşayacağınız zorluğu ortadan kaldırmak istiyorsanız kaliteli bir network ağı oluşturmanız gerekir. Sizlere gelir sağlayabilecek tüm finans optimizasyonlarını da bu network ağından elde edebilir ve geliştirebilirsiniz.

Başarılı Bir Ekip Kurma

Günümüz iş dünyası, genel olarak çıkar ilişkisi üzerinden oluştuğu için başarılı bir ekip kurmak yeni girişimciler için daha zordur. Üstelik deneyim olmaması da iyi ve başarılı insan tercihi yapmayı da zorlaştırır. Doğru ekip arkadaşları seçmek baskı ve stres yaratır. Bu alanda doğru insanları bulmak için belli bir gelirinizin olması da gerekir çünkü, insan seçmek ve alanında uzman bir kişiyi bulmak maliyet yaratır.

Vizyon Oluşturmak

İşiniz ya da markanız için rekabet ortamı oluşturmanız gerekir. Bu ortam, başarılı bir girişimci olmanız için şarttır. Fikirlerinizi ve ideallerinizin yer aldığı bir vizyon belirlemelisiniz ve ekibinizi de bu vizyon çerçevesinde oluşturmalısınız. Karşınıza gelecek her engelde de sahip olduğunuz hayalleri ve sorumlulukları kendinize hatırlatmalısınız. Çok az tecrübeye sahip olsanız bile vizyon sahibi olmak sizi profesyonel biri olarak gösterir.

Dış Faktörleri Kontrol Altında Tutmak

Dış çevre ile bağlantılı olmak daima işinize yarayacaktır. Ne kadar çok dış çevre ile bağlantılarınızı iyi ve güçlü tutarsanız, kendi sektörünüz olmasa bile farklı sektörlerde yer alan müşteri gruplarına ulaşabilir ve sektörlerde gerçekleşen güncel olayları takip ederek ihtiyacınız olan kaynaklara kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ek olarak dış çevre ile olan bağlantınızı ve buradaki gücünüzü kontrol altında tutmak, riskli olarak gördüğünüz iş grupları için de sizlere avantaj sağlar.

Yalnız Olmak

Bu sorun günümüz iş dünyasında pek de dillendirilmek istenmeyen bir problem olarak yer almaktadır. Her insanın bir gün mutlaka karşı karşıya kalacağı bu sorun, girişimci bireylerin sıklıkla yüzleştiği bir durumdur. Her insan bir gün yalnız kalır çünkü ne kadar güvenmek isteseniz de takım arkadaşlarınıza yüzde 100 bir şekilde güvenemezsiniz. Dolayısıyla bir gün mutlaka yalnız kalırsınız.