İş Arama Sürecinde Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın!

İş arayanlar için iş arama sürecinin zorlu bir süreç olduğunu sıklıkla tekrarlıyoruz. Bu süreçte kariyer yolculuğuna katkı sağlamak isteyen kişiler tüm imkanları etkin bir şekilde kullanmalıdır. Bunlardan biri de günümüz şartlarında sosyal medya platformlarıdır. En çok kullanılan sosyal medya platformlarında iş arama sürecinde nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi sahibi olmanız, bu süreci daha hızlı ve kolay bir şekilde atlatmanızı sağlayacaktır.

Günümüz sosyal medya platformları içerisinde en popüler olan uygulamalar Twitter, Facebook ve Instagram olarak yer almaktadır. Bu platformlar üzerinden kendi tanıtımınızı yaparak ve reklamınızı oluşturarak hızlı bir şekilde iş bulabilirsiniz.

Twitter ile İş Arama

Günümüzde sosyal medyanın gücü inkar edilemez bir gerçektir. Yaşamın her alanında yer bulan sosyal medyadan iş ararken de faydalanabilirsiniz. Twitter üzerinden etkileşimde olduğunuz kişilerle ve markalar sizi tanımak isteyenler için bir done olacaktır. Eğer Twitterda iş arama gibi bir düşünceniz varsa öncelikle takipçilerinizi ve takip ettiğiniz kişileri gözden geçirin. Kolay iş bulmanıza etki edecek yeni etkileşimler için de zaman kaybetmeyin. Yapılan araştırmalar şirket yöneticilerinin personel alımları ile ilgili iletişim için Twitter üzerinde etkin olduklarını ortaya koyuyor. Paylaşımlarınız ve yorumlarınız iş arama konusu ile bağlantılı olabilir. İlgilendiğiniz sektörlere ve işlere ait anahtar kelimelerden de yararlanabilirsiniz.

Twitter uygulamasının “topic trend” bölümünden yararlanarak trend olan kelimeler içerisindeki kişileri takip edebilir, kaliteli bir network ağı elde ederek ve insanlarla iletişime geçerek, kendi profilinizi de profesyonel bir hale getirerek insanlara bulunmak istediğiniz ya da bulunduğunuz sektör hakkında bilgiler, ipuçları verebilirsiniz.

Facebook ile İş Arama

Facebook ile iş arama gibi bir niyetiniz varsa işe profilinizi düzenleyerek başlayabilirsiniz. Paylaşılan içerikler konusunda da dikkatli olmanızda fayda var. Gizlilik ayarlarınızı da kontrol edebilir ve paylaşımlarınızı kimlere açacağınızı düzenleyebilirsiniz. Ancak profilinizde yaşınız, iletişim bilgileriniz, yetenek ve becerileriniz açık ve güncel olmalıdır. Facebookta iş arama sırasında İK uzmanları ve sektörde faaliyet gösteren firmaların sayfaları takip edebilir, arkadaş olarak ekleyebilirsiniz.

Şirketlerin kendilerine ait Facebook sayfalarında paylaşmış olduğu gönderilere yorum yapmak, kendi sayfanızda paylaşırken fikirlerinizi eklemek de dikkat çekecektir. Bu sayede insanların sizi merak etmesini ve sayfanıza tıklamasını sağlayabilirsiniz. Profesyonel bir görünüm elde etmek için bilgilerinizin net olmasına ve paylaştığınız içeriklerde kaba, uygunsuz ve saldırgan paylaşımlar olmamasına dikkat etmelisiniz.

Instagram ile İş Arama

En çok kullanılan sosyal medya platformları arasında ilk sırada yer alan Instagramda iş arama son zamanlarda diğer platformların bir adım önüne geçmiş gibi görünüyor. Bu platformun çeşitli özelliklerinden yararlanarak paylaşımlar yapabilir, kendinizi tanıtabilir, takipçilerinizin ve takip ettiğiniz sayfaların paylaşımlarına iş arama sürecinizi ilgilendiren bol bol yorum yapabilirsiniz. Yapılan araştırmalar işverenlerin Instagram üzerinden iş başvuruları ile yakından ilgilendiklerini ve cevap verdiklerini ortaya çıkarmıştır.